טקס השבעת השוחרים

ב-18/09/17 התקיים בבית הספר הרב תחומי עמל זינמן טקס השבעת השוחרים. מדי שנה, נשבעים לחיל, תלמידי שכבה ט' המתחילים את דרכם במסלול השוחרות של חיל האוויר. בטקס שהתקיים השבוע הושבעו לראשונה כ- 60 שוחרים כשלראשונה נפתחו שתי כיתות בשכבה זו. מגרש בית הספר התמלא בהורים, אחים, סבים וסבתות נרגשים כשלצדם חברי הנהלה, מורים בצוות וסגל פיקודי מהבסיסים השונים. הטקס נפתח בכניסה מרשימה של שוחרי מחזור ט' תוך שהם צועדים בגאווה על השטיח הכחול שנפרש במיוחד עבורם.
סמ"ר שחר מזרחי, מפקד השלוחה הצעיד את התלמידים ויחד עם דגלני השלוחה, מכיתות י'-יב' יצרו בזה אחר זה אותיות וסמלים, ממש כמו בטקסים המרשימים והמרגשים של יום העצמאות. מלבד האות ט' (שם המחזור) והספרה 2 (לראשונה 2 כיתות) יצרו התלמידים את המס' 70 – לציון יום הולדת 70 למדינת ישראל. על החלק המוסיקלי הייתה אחרית להקת חיל האוויר שהנעימה את זמנם של כלל באי הטקס.
רגע לפני ההשבעה, נשמעה קול תרועת שופר, על ידי רחמים יפרח, עובד המנהלה של בית הספר שהרעיד וריגש את הלבבות. בשלב האחרון התקיים טקס חשיפת הכותפות שהוסרו מהתלמידים על ידי מנהלת בית הספר, מנהלת החטיבה והתיכון, רכזי השכבות, מחנכי הכיתות, יו"ר ועד ההורים, הסגל הפיקודי ומנהל אגף החינוך שכיבד בנוכחותו.
כשאל מולם זיקוקים וקונפטי ספרו השוחרים הצעירים את הספירה לאחור המסורתית והניפו את הכומתות באוויר לעיניי ההורים הגאים והנרגשים!