הפקולטה לרוח, אמנות ותרבות

ברוכים הבאים לאתר לימודי התיאטרון

לימודי התאטרון פותחים צוהר לעולם תרבותי עשיר ועתיק מאוד: החל מהתאטרון היווני במאה החמישית לפני הספירה ועד לתקופה הנוכחית. זהו עולם הרלוונטי בכל זמן ובכל מקום, ויותר משהוא מלמד על העבר- הוא משקף את ההווה.
הלימודים במגמה מרחיבים את השכלתם ואת עולמם הרוחני של התלמידים, ומאפשרים להם להתנסות וליצור בסביבה מקצועית ומהנה.

באמצעות התיאטרון יכולים התלמידים לבטא את עולמם הרגשי, ולהתפתח כבני אדם רגישים, סקרנים ויצירתיים.
במגמה, ובתהליך מרתק וייחודי לכל שכבה תוך הקפדה על כבוד וסובלנות, אנו מפתחים דינמיקה קבוצתית אינטימית ומקצועית המעניקה כלים להתמודד עם המציאות היומיומית המאתגרת את כולנו.

תהליכי ההוראה במאה ה-21 צריכים להכין את התלמידים לחיים בחברה גלובלית רב-תרבותית, בה התלמידה נמצאת במרחב מורכב של גירויים וצרכים, בסביבה טכנולוגית רוויה ומשוכללת, כאשר הוא מוקף בסימני תרבות חזותית עמוסה ומורכבת. אמנות התיאטרון במהותה, בהיותה רב-תחומית, מאפשרת לשלב בין המציאות המורכבת של המאה ה-21 לסביבת הלמידה של המאה ה-21.

את המגמה מוביל איתי דולב- מחנך כיתה ט' ובעל תואר ראשון מטעם אוניברסיטת תל אביב בהוראת אמנות התיאטרון ( בימים אלו ממשיך את לימודי התואר השני בחינוך, באוניברסיטת בן גוריון).

בברכת שנה של סקרנות, אנושיות ויצירה,

איתי

התלמידים במגמה ילמדו אומנות על היבטיה התיאורטיים והמעשיים. במסגרת המגמה נלמדות טכניקות שונות של רישום, ציור וגרפיקה, לצד לימוד מעמיק של תולדות האמנות במטרה להקנות לתלמידים כלים לניתוח יצירת אמנות על כל מרכיביה. במהלך הלימודים בהגברה זו יקיימו התלמידים סיורים במבנים חשובים כגון: משכן הכנסת ובית משפט העליון, מוזיאונים וכן סביב פסלי חוצות שונים.